Милошоски ја напуштил работната група, ВМРО-ДПМНЕ никако не сака во Собрание да се читаат „бомбите“

0
287

klub-na-pratenici-540x405

Соочен со фактот дека мора да прифати Анкетната комисија да расправа за конкретната содржина на прислушуваните разговори претставникот на ВМРО-ДПМНЕ на работната група Антонијо Милошоски, како што неофицијално дознава Плусинфо, вчера го напуштил состанокот. Претходниот ден побарал време за дополнителни консултации, но вчера откако не можел повторно тоа да го направи, го напуштил состанокот.

За владејачката партија не е прифатливо на Анкетната комисија да се читаат транскрипти од прислушуваните разговори, како и да се викаат да дадат изјави државни фунционери кои се инволвирани во разговорите. Обидот да се најде решение за формирање на анкетната мисија продожува денеска, но овој пат средбата ќе се одржи во Собранието.

Повеќе ОВДЕ