МИЛОШОСКИ : ПРЕСПАНСКИОТ Е ЗАВРШЕНА РАБОТА, НЕМА ДА ГИ ЛАЖЕМЕ ГРАЃАНИТЕ ДЕКА ЌЕ ГО СМЕНИМЕ ИЛИ УКИНЕМЕ

0
1626
  • Сметам дека би било убаво за многу граѓани да слушнат таква изјава дека било која идна влада ќе го поништи договорот од Преспа.

    Но јас сум бил министер за надворешни работи пред да станам министер за надворешни работи сум имал забелешки на претходната времена спогодба сега веке непостоечка помеѓу Грција и Македонија.

    Но како министер за надворешни работи забележав дека не е така едноставно меѓународно превземено обврски да ги отфрлите, да ги поништите или да излезете од нив. Напротив на таа времена спогодба ние го добивме спорот Македонија против Грција во ХАГ.

    Така што сметам дека треба да бидеме реални и да кажеме дека и покрај сите забелешки преспанскиот договор е тешко да се видоизмени.

Антонио Милошоски во интервју за ,,Трилинг”.