Миле Јанакиески бил експлицитен со Груевски: Во првиот саат од притворот – сé ќе кажам!

0
1316

Сашо Ордановски во својата најнова колумна за Слободен печат открива еден интересен детал од распитот на Миле Јанакиевски во судот, како дел од акцијата на Специјалното обвинителство „Титаник“.

„Велат дека Миле Јанакиески бил експлицитен со Никола Груевски: „Во првиот саат од притворот – сé ќе кажам!“ Фер. На тоа, Гордана само лапнала уште едно апче за смирување, а оној, другион, додал уште една бела цртка за шмркање на масата. Нивниот адвокат, во ноќните саати во судот, кога се одвиваше испрашувањето на речените по барањето на СЈО за притвор заради, за почеток, злосторничкото здружување за местење на избори, наводно, само го ставил својот мобилен на масата на судиката, со отворена линија кон Груевски, за тој, лично, да слуша како се одвива распитот“, пишува Ордановски.

Целата колумна ОВДЕ