Миле на тешки маки, па Грујо го теши дека нема да „настрада“ за фасадите на ЕВН и Сити галери

0
551

janakieski-gruevski-685x320

Следните два разговора ќе покажат многу јасно на каква мака биле соработниците на Никола Груевски, па дури и кога се работи за послушници како што е Миле Јанакиески, рече лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

– Ќе слушнете како Груевски го убедувал Јанакиески дека нема да биде тој што ќе биде вовлечен во криминал, туку дека ќе настрада „таа“ од општина Центар. Ова се однесува на фасадите на ЕВН и Сити галери – рече Заев.

Во разговорите Груевски му вели на Јанакиески дека нема да оди во затвор ако даде мислење.