МИЛЕНКО ШИРИ ЛАГИ ЗА КФЦ, КОРИСТЕЛЕ ГМО, НЕМАЛО ПИЛЕШКО: Но лесно може да се провери на официјалната веб страна на ланецот на брза храна дека КФЦ е кратенка од Кентаки Фрајд Чикен

0
1295

Она по што КФЦ се прослави во светот е користењето на патентирани фритези кои пржат под притисок, па пржењето е брзо и темелно и пилешкото е сочно и крефко и се готви брзо, гостите не мора да чекаат долго.

Секако дополнително за успехот е и специјалната смеса од 7 зачини кои се ставаат врз пилешкото, а истото претходно е маринирано во оцет 24 часа, и крајниот продукт е сочно крцкаво вкусно пилешко.