МИЛЕНКО СЕ ПРЕДОМИСЛИ: Можно е ГРУЕВЦИ по малку и да краделе, не велам не…

0
2181

Во својата најнова колумна, анализа за 2017-та, Миленко вели за прв пат дека е можно Груевци по малку и да краделе…

Еве што пишува дебелата куртон свиња вунеста:

“Е, демек, краделе. Тоа не е докажано, но евидентно е дека “Данска“ министерот веќе ја задолжи Македонија за скоро ЕДНА МИЛИЈАРДА евра.

А само 7-8 месеци е во кабинет. Не знам дали краделе, ама дека граделе се гледа.

Дека нафтата беше супер ефтина, дека струјата беше поднослива, дека парното беше примамливо, дека градежништвото беше потентно, дека земјоделците беа задоволни, дека како-така се чуваа националните интереси  и симболи, дека криминалците беа исчистени од улиците – се гледаше.”

Е ако краделе, што правел Миленко овие десет години да го иззвести народот за тоа?! Или беше зафатен во лаењето за мрсна коска?!?! КУЧЕ КУРТОНСКО РЕЖИМСКО МАФИЈАШКО!!!