МИЛЕНКО ПРАШУВА: Грујо кој е планот, како ќе не вратиш пак на власт?!

0
2293

Во колумна на порталот Дудинка, Миленко го прашува паторот кој е планот, како ќе се врати ВМРО ДПМНЕ пак на власт?! Еве го тој дел од колумната:

“СЕ ИМА ЛИ ПЛАН?

Јасно е што може и сака СДСШ. Сега треба да се види што сака, ама и колку може, ВМРО ДПМНЕ.

Читајки ги колумните во “Дневник“ на политичарите од врвот на Партијата…, читајки ги ФБ статусите на министрите, парламентарците но и на оние раководители на ВМРО што се кријат зад измислени ФБ ликови…, гледајки ги нивните настапи на ТВ ераните во дебати и прилози – имам еден битен заклучок!

Не е тој заклучок поврзан со кашикарата кај Милошовски, ниту со атентатот над Тодоров, ниту со тоа кој ги отворил капиите на Собранието, ниту пак за тоа зошто одредени ликови воопшто ги нема во бомбите или пак како одеднаш до вчера битни имиња во партијата (за идеологија, економија и сл.) одеднаш ги снема!!!

Тој заклучок ми е во врска со најважната работа, а тоа е што до сега не чув и не прочитав која е (која ќе е) стратегијата на ВМРО ДПМНЕ за брзо враќање на кормилото на државата и набутувањето во зандани на државните непријатели и подривачи на системот. Секако и на оние батки од 4-те “Хашки“ случаи чие злосторство против човештвото не застарува.

Не го слушнав планот, ако некој го чул, нека пише. Но чув дека ВМРО ДПМНЕ ќе била  кооперативна опозиција!!! Молим, дали добро чув?! Они со пиштол у глава на Нино, а ти кооперативен во собраниските клупи!!! Они сакаат во бајбук да го стават Грујо, а ти онака кооперативен!!!

Ма каква кооперативност. Опозицијата треба да е нахална, досадна, агресивна, настојчива, размрдувачка… Таа треба да блокира, поставува услови, агитира… Не, да биде кооперативна. Оти е ако е кооператива тогаш е соучесник во распаѓањето на државата.

Значи, еве во име на народот, да прашам: КОЈ Е ПЛАНОТ НА ВМРО ЗА ВРАЌАЊЕ НА ЧЕЛО НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА? Борба, жестока борба – или како досега лизни-мазни стратегија?!”

Колку е смешен козарот, он политиката ја разбира како филм со Мел Гибсон режиран од Ридли Скот или Оливер Стоун, значи некаква брутална распаљотка и масовна тепачка со многу крвишта и глави што се тркалаат…

За него нема коалиција со Албанци, однос со меѓународна заедница, он мисли дека Македонија е некакво средновековно царство со големи рудници на злато и изобилство на плодна почва, нешто како долината покрај реката Нил во Египет каде имаат три жетви во годината, па решението на Македонија го гледа во етничко чистење на Албанците и Пол Пот камбоџанска сталинска чистка на политичките противници и потоа владеење до крајот на времето во некаква изолација и игнорирање на односи со меѓународната заедница?!?!

Па у кои филмови е оваа будала, дали е овој човек уопште здрав ментално?

Извор : Мактел.Мк