МИЛЕНКО ОЧАЕН ИСПЛАШЕН РАЗОЧАРАН, ПАНИЧИ ПЦУЕ ПО АЛБАНЦИТЕ И ГО МОЛИ ХОРХЕ: Сега ќе видиме дали Хорхе ќе остане верен на партијата и нема да го даде мандатот на Зоран Заев!!!

0
2616

На својот портал Дудинка, Миленко ги пцуе Албанците, ги нарекува Качаци, племе итн и го моли Хорхе да не го давал мандатот на Заев:

Сега ние, народот во Македонија, ќе видиме од каков материјал е направен Ѓорѓе Иванов. Бидејки веќе видовме дека Груевски е направен од материјал кој не попушта.

Уставните одредби, тоа баш убаво го кажува Каракамишева, не му даваат можност на Иванов мандатот да го даде на партија која има помалку пратеници од победничката. Такво правило нема. Иако уставот за таа работа беше прекршен од првиот парламентарен состав.

Сега ќе видиме дали прошетаката на Иванов со амбасадорите низ Вевчани е со агенда тие да го направат “пивтија а ла Хорхе“, или тој од нив направил “македонско макало“. Онака толчено…

Деновите што се пред нас, велам, ќе покажат од што материјал е направен Хорхе. И, тие денови, ќе покажат со каква стратегија е ВМРО и Груевски. Оти сум убеден дека во однос на коалицијата со ДУИ, тоа не била “еден е изборот“ стратегија.

Туку знаејки го лидерот на ВМРО, тој имал и има повеќе излезни и добитни решенија.


Овие куртоните уставот и законите ги замислуваат како тезга на зелено пазарче, па на тебе ќе ти дадам зелка ама на тебе не ти давам… До душе, етиката на зелено пазарче е милион пати на повисоко ниво од оваа стока, багра, тиња човечка маму им ебам нездраво!!!

Извор : Мактел.Мк