МИЛЕНКО ОТВОРЕНО ПРИЗНАВА ВО КОЛУМНА: Силно ВМРО ДПМНЕ ни треба на сите за да не заштити да си ја спасиме кожата од затвор, конфискација итн!

0
1187

Во колумна на Дудинка, Миленко отворено признава дека силна ВМРО ДПМНЕ е потребна за преиначување на судски пресуди и спас на поединци од одење во затвор за разни криминали… Јака тоа некоја кауза упм!!!

Еве што пишува Миленко:

Зошто ни треба силно ВМРО ДПМНЕ?

Па затоа што, доколкуе партијата е силна и потентна, без разлика на поединечните судбини што можат да се зли и трауматични, Партијата може правосудните грешки, политичките процеси и нехуманото однесување да ги корегира. Па, секоја поединечна судбина да ја спаси.

Но, доколку партијата е слаба, расцепкана, на колена, разнебитена, извалкана – тогаш ниту една судбина на било кој поединец, без разлика колку е високо во хиерархјата, нема да вреди ниту жолта пара. И тоа без разлика колку странците и да ветуваат и да лажат во спротивен правец од ова мое тврдење.