МИЛЕНКО : ЛЕСНО МУ БИЛО НА ФИДЕЛ КАСТРО ДА НАПРАВИ РЕВОЛУЦИЈА, САД ТОГАШ НЕ БИЛЕ ТОЛКУ МОЌНИ, НА МИЦКОСКИ СЕГА МУ Е ПОТЕШКО!

0
297
  • На крајот од 50-тите години успеало со 15 души и со една радио станица Фидел Кастро. Меѓутоа американците не гледале натаму немале фокус, немало сателити, немало специјални оружја, немало ништо, Куба била дивина со насади од тутун и од шеќерна репка итн.

    Ние сме во центарот на Европа, проаѓаат патиштата со Грција нагоре, Албанија од едната страна членка на НАТО, од другата Бугарија, над нас имаме држава како Србија која губи 1/4 од својата територија а не смее да претне, со 41 пратеник не можеш да срушиш влада, мораш да чекаш избори па мораш народ да чекаш да излезе да гласа против СДСМ.

Миленко на својот подкаст на ЈутЈуб.