МИЛЕНКО БАРА ОД РУСИЈА ДА ИНТЕРВЕНИРАЛА И ДА ГИ ИЗВАДЕЛА ОД ЗАТВОР БЕТМЕН ЛЕЖИТ И БОРИС!

0
1483

Миленко бара Русија да се вмешала во Македонија и да ги извадела од затвор Борис и Бетмен. Прочитајте ја подолу оваа луда колумна на ова режимско копито :

 •  

  СЕ‘ СЕ ЗНАЕЛО ОДНАПРЕД

  Сите генерали после битка се најумни! Точно.

  Но, на крајот кога ќе се подвлече цртата под сметката ќе се види дека оваа огромна местенка (на странски тоа се вика инженеринг) била со однапред познат исход.

  На кратко, да потсетам.

  Зоран Заев цело време низ своите разговори тврдеше дека ќе се случи ова што се случи. Дека ќе дојдат на власт, дека ќе има коалициона влада, дека Груевски ќе се повлече, дека “ќе си лежат“ и се друго на што може човек да се потсети. Сетете се на неговите говори по месните комитети и на митинзи, на неговата уцена во премиерскиот кабинет на Груевски, на неговите СМС пораки кон Тачи… На се‘.

  Натаму, неговиот алкос градначалник на Скопје Шилегов, без кампања им се втураше во лице на кандидатите за градоначалници на скопските општини со зборовите “И вие си знаете дека ќе загубите“.

  Исто така, Павле Богоевски од педерскиот политички сектор, постојано беше убеден дека ќе бидат апсени сите, дека сите ќе лежат, дека они ќе победат.

  ФБ ликовите исто така ова го тврдеа.

  Мора да се разбере дека ове нивни изјави, постови, тврдења не беа само предизборен вокабулар, ами луѓето беа убедени дека ќе е така. Некој ги убедил. Инжењеринг мастерот Џес Лапни го Бејли.

  “Победникот“ однапред се знаеше. Мачениците исто така.

  Предупредувањата дека ова ќе се деси постоеа. Меѓу другото и на страниците на овој портал.

  За жал, ние сега ја доживуваме судбината на поробени и расцепкани држави, каква што е сега Украина. Држава, како и Украина, со кукла во премиерска фотеља и “папет мастер“ кои ги влече конците за куклата да функционира.

  Она што на фашистте што се на власт во Македонија не им е кажано е дека Македонија е избрана како место каде што ќе започне следната војна, односно светскиот конфликт помеѓу НАТО и Русија.

  Во овој момент Русија молчи и не застанува зад македонците што се декларираа дека се блиски до нив.

  Image result for борис дамовски единствена русија

  Оваа слика со Сергеј Железњак Заменик секретар на Генералниот совет на владеачката руска партија Единствена Русија, протоколите што овие тројца од Македонија ги потпишаа, како и декларацијата која Стоиљковиќ година дена пред оваа средба ја потпиша во Москва, не донесе однос на Русија кон Македонија како во случајот со Сирија. Ами личиме како неангажманот на Русија во Либија.

  Русија нема да го спасува Дамовск, Русија игра многу поголема игра овдека. Игра на конечна пресметка.

  Исто така, денешното черечење на “главното јело“ наречено МПЦ, од страна на БПЦ и СПЦ во Москва, а под покровителство на РПЦ, ќе е уште еден мотив повеќе за војна.

  САД е немоќна против “братот“ Ким на Пацификот. Човекот си лансира ракети ко петарди за нова година. САД е немоќна и во Сирија заради руската воена доминација. НАТО не може ништо повеќе да направи  во Украина. Тоа е распадната држава, каде границите се фиктивни а фатичката состојба сосема поинаква.

  Нај лесно и нај едноставно е во мала, незаштитена, невооружена и без сојузник Македонија да се исценира војна.

  Верска меѓу муслиманите и христијаните. Или верска помеѓу православните наколените кон српската (про руска) и на оние кон бугарската (про НАТО) страна, каде најголема жртва ќе се православните МАКЕДОНЦИ кои не сакаат страна, ами да се свои на своето.

  Или класична војна, откако ќе биде јасно дека Македонија на сила ќе биде набутана во НАТО.

  Секако, најделотворно е двете одеднаш да се десат.

  Светскиот Армакедон најизвесно е дека во Македонија ќе се деси.

  Впрочем и зборот Армагедон е произлезен од АР МАКЕДОН.