МИЗРАХИ : ИСПРАТИВ ДОПИС ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО ДА ГИ ДОСТАВАТ СИТЕ МАТЕРИЈАЛИ ОД АНКЕТНАТА КОМИСИЈА ЗА ОНКОЛОГИЈА ДО ЈО

0
384

На ден 19.12.2023, Основното јавно обвинителство испратило допис со барање за достава на материјалите од работата на Анкетната комисија за скандалот во ЈЗУ Универзитетска клиника за радиотерапија и онкологија од Собранието.

Бидејќи мандатот на Анкетната комисија е истечен, како поранешен претседател и поранешен нејзин член, испратив допис до Претседателот и Генералниот Секретар на Собранието укажувајќи дека е потребно да постапат по барањето на ОЈО во рокот предвиден со истото.

Работата на Анкетната комисија беше апсолутно и целосно транспарентна за јавноста и со тоа ја постигна целта да се прикаже вистината ТАКВА КАКВА ШТО Е.

Се понатаму е во рацете на обвинителството.