МЕХМЕДОВИЌ ЗА УТРИНСКИ БРИФИНГ : МАСКИТЕ ДА ОСТАНАТ, ДА НЕ НАПРАВИМЕ ГРЕШКИ КАКО ДРУГИТЕ ЗЕМЈИ

0
276

Се уште е висока инциденцата кај оние кои се одговорни за трансмисија на вирусот во затворени простории, а тоа се повозрасните лица.

Се уште имаме релативно висок број на новозаразени и кога би ги тргнале маските во овој момен би оставиле голема група на луѓе незаштитени и експонирани на вирусот, а знаеме дека маската штити, вели доктор Злате Мехмедовиќ во Утрински Брифинг.

-Се уште сме на ставот и имаме задршка дека во овој дел не треба да се прават промени, нека останат маските уште некое време, да не ја повториме грешката која ја направија останатие земји, како Британија, Шведска, Данска…., појаснува Мехмедовиќ.