Методот на Пабло Ескобар

0
381

Приказната за Пабло Ескобар е интересна поради фактот што во секое општество постои определена маса на луѓе кои кога добиваат некој вид милост, не се заинтересирани да знаат од каде доаѓаат тие пари, како се заработени

И најголемите злосторници во светот имале не само свои соработници и поддржувачи, туку и маса на луѓе што ги сметале за свои заштитници, идоли и спасители. Најпознат меѓу нив е колумбискиот шеф на мафијата Пабло Ескобар, кој во 1980-тите години шверцуваше во просек околу 15 тони кокаин дневно од Колумбија во САД и заработуваше 60 милиони долари дневно или 22 милијарди долари годишно.

Пишува : проф. д-р Ѓорѓи Спасов Универзитетски професор, екс министер во влади на СДСМ

Целата колумна ОВДЕ