МЕТЕОРОЛОГОТ СЛАВЧО ПОПОВСКИ СО НОВА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА – ДОЛГОРОЧНА МЕТЕО АНАЛИЗА ЗА ФЕВРУАРИ : НЕ ОЧЕКУВА ВЛАЖЕН ФЕВРУАРИ, ЌЕ ИМА И СНЕГ!

0
568

Судејќи според долгорочните анализи, февруари месец оваа година во Македонија ќе биде со натпросечно количество на врнежи, но малку потопол, за еден до два степени од просекот што не е премногу, а тоа значи дека ќе има и почести продори на студени возушни маси од Арктикот кон нашите краишта.

Снегот во месец февруари и тоа како ќе го има, според сегашните следења и анализи особено по 10 февруари.

Не се исклучува можноста повторно да се соочиме со екстремно ниски температури н а воздухот (до околу -20 степени).

НАПОМЕНА: Со оглед на тоа дека се работи за доста долгорочна анализа на времето, промени во истата и тоа како се можни, па затоа нашите граѓани редовно да ги следат нашите секојдневни и краткорочни анализи на времето, и истите се најпрецизни со можност за остварување за повеќе од 90%.