Меркел му дала рок на Црни Грујо да ја предаде власта до средината на април инаку ЌЕ ГО ЈАДИ СТАПОТ!

0
1653

На средбата на Малта, како што се дознава од добро известени извори, Груевски ја искарал германската канцеларка да не се меша во внатрешните работи на Македонија, а со тоа што и ги споменал септемвриските избори во Германија и сугерирал дека таа треба повеќе да се грижи за себе, отколку за другите!

Германската канцеларка, според изворите, му порачала дека од него се очекува до средината на април да го одблокира демократскиот процес во Македонија и да дозволи да се формира влада која ќе ги придвижи реформите и ќе ја врати државата на евроатлантскиот пат.

Ако тоа не се случи, му порачала Меркел, „знаеме како ќе постапиме“!

Текстот во целост прочитајте го во најновниот број на неделникот Фокус.