МЕГА СКАНДАЛ : РЕЖИМСКИОТ МЕДИУМСКИ ПРОТАГОНИСТ САРМА НАРКО-ДИЛЕР ИЛИ НОВИНАР?! БИЛ ОСУДЕН ЗА МАРИХУАНА!

0
884

Дали причината што новинарот на Сител, Александар Спасовски Сарма е најгласен во владината пропаганда против критичарите на режимот е судската пресуда со која е осуден на условна казна затвор поради продажба на марихуана, прашува неделникот „Фокус“.

1475916_10204783181562411_7153733813678149528_n1-540x313

„Фокус“ во последниот број објави пресуда од 2011 во која Сарма е осуден условно бидејќи на 26.08.2008 година околу 21 часот бил приведен од страна на МВР бидејќи кај него биле пронајдени неколку пакувања марихуана. Сарма бил осуден условно, и не смее да го повтори делото до 2016 година. Но, во самата пресуда пишува дека истиот е познат на полицијата и дека и пред тоа бил сторител на други кривични дела.

11908270_10206833291098375_2138239033_n1 11911789_10206833294458459_86348970_n 11949608_10206833295858494_1560127850_n 11903371_10206833296338506_65004791_n

ЦентарЊуз