МЕГА СКАНДАЛ: Латас си ја вработил ќерката во државното претпријатие ПУИК земала плата од 45 000 денари а не одела на работа затоа што си работела во приватно архитектонско биро кое било во нејзина сопственост?!

0
4006

Порталот Доказ.мк објави интересни информации за ќерката на водечкиот куртон на режимот, Драган Лапас!

lataskjerka

Неговата ќерка Ива била неколку години вработена во државното претпријатие за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор, ПУИК каде земала плата од 45 000 денари но ретко одела на работа затоа што имала и свое архитектонско биро кое било во нејзина сопственост и каде рааботела со тим на свои другарки за проекти кои биле добро платени а клиенти биле големи градежни фирми кои имале добри односи со нејзиниот татко, главен медиски џелат во земјава!

Засега не го знаеме името на тоа архитектонско биро и дали работеле за некој од објектите од Скопје 2014-та но ќе дознаеме.

Не успеавме да најдеме контакт од Ива Павловиќ за да ги провериме овие информации кои засега се на ниво на шшекулација и ве молиме да ги земете со резерва. Ако го прочита ова Ива нека ни пише демант ако има на мејлот [email protected]. Ние во целост и без двоумење ќе го објавиме.

Инаку дознаваме дека и сопругата на Латас, Мери, долги години работи во државни институции. Била долги години висок раководител во ГТЦ а сега е во АЕК каде платите се над 60 000 денари! Инаку таа е архитект и не се знае што мајка бара во Агенцијата за електронски комуникации. Изгледа пари бара.