МЕГА СКАНДАЛ: Додека обичните граѓани се малтретирани од извршители, режимските миленичиња Зврлевски, Маневски и Амди Бајрам со години не плаќаат за вода! Бајрам должи 20 илјади евра!

0
1130

zvrle 1

Додека обичните граѓани едвај го поминуваат месецот и мислат како да купат храна и да ги платат сметките, функционерите ги немаат овие проблеми. Со своите високи плати можат добро да се хранат, облекуваат, да шетаат, да купуваат, и се разбира, да плаќаат сметки без никаков проблем.

Или така вие си мислите.

Извештаите од ЈП Водовод и канализација – Скопје до кои дојде Либертас, покажуваат дека функционерите на власта не се грижат многу за плаќање сметки.

Државниот јавен обвинител Марко Зврлевски, екс-министерот за правда Михајло Маневски и еден од пратениците со најдолг стаж Амди Бајрам не плаќале сметки за вода и смет со години, а и сумите кои ги должат се неверојатно големи.

Од извештаите до кои дојде Либертас се гледа дека државниот јавен обвинител Марко Зврлевски од 2002 до 2015 година не плаќа за вода.

Целиот текст ОВДЕ