МЕГА СКАНДАЛ : БАКРАЧЕВСКИ „КОМАНДУВАЛ“ СО ПОЛИЦАЈЦИТЕ ВО ИНЦИДЕНТОТ СО АКТЕРОТ КОЦЕВ!?

0
3535

Бакрачески во врска со инцидентот со актерот Сашо Коцев повторно или лаже , или сака да ја тргне вината , но нејасно е кој командува со ПС од Општа надлежност Охрид , дали Командирот или пак Бакрачевски??

По објавата на Охридскај , бакрачевски за порталот plusinfo.mk, ќе изнесе груби лаги,но внатрешната контрола на МВР ќе треба да утврди кој командува со Охридската Полиција ,како и тоа дали Бакрачевски одлучува кој да биде приведен ,а кој не?!

Во изјавата за ПлусИнфо Бакрачевски ќе наведе:

– „Полицијата дојде за инцидентот и праша дали актерот треба да биде приведен, но јас замолив тоа да не се случи, заради Охридско лето пред се. Но, утредента Коцев сепак го пријавил настанот, тврдејќи дека е нападнат“.??!!

Не се точни наводите дека Сашко Коцев настанот го пријавил во ПС Охрид,ден потоа, туку рано изутрина веднаш по инцидентот околу 01.часот бил во ПС Охрид каде го пријавил целокупниот настан. За тоа постои и Билтен на настани во СВР Охрид и во МВР ,каде јасно може да се увиде кој како и што пријавил , а во МВР постојат и материјали од УПС кој изготвиле и службени белешки за настанот.

Коцев изразил критика до градоначалникот на Охрид за неговата негрижа за културата и културните работници,на што Бакрачевски бурно реагирал.Како што дознава Охридсакај од очевидци на настанот ,најнапред полициските службеници реагирале со додворување врз Бакрачевски, по што еден од полицајците добил телефонски повик , по што започнале со евидентирање на целокупниот настан.

Неразбирливо е кој комнадува со Полициската станица од општа надлежност во Охрид ,дали командирот ,или Бакрачевски,или можда полицајците заборавиле дека помина времето на МВРО ВМРО, но тоа ќе треба да го објаснат полициските службеници пред своите надредени ,како и пред секторот за професионални стандарди при МВР.

Извор : ОхридСкај