МЕГА БОМБА: ХАОС ВО МВР – Чавков и разрешениот командат на Алфите, Пуки спремаат судири и упад во канцеларии со цел заземање на функции од кои беа разрешени режимските пулени!

0
488

Брзопотезнaта незаконска одлука на владата, без присуство на актуелниот министер Спасовски да ги поништи неговите решенија за кадровски смени во МВР и да ја врати состојбата како што побарал заменскиот министер Чавков, според извори на Либертас, e можно да предизвика не само хаос туку и судир на сегашните назначени со нивните претходници.

Сите биле во исчекување на утрешниот ден кога, според некои сознанија, пулените на Чавков на чело со разрешениот командант на Алфите е можно да се обидат да ги заземат канцелариите, односно функциите од кои беа разрешени.

Изворите на Либертас тврдат дека утре би било исклучително важно министерот Спасовски,  бидеjќи парламентот не му ја усвои оставката, да покаже моќ и да спречи беззаконие во МВР.

Целиот текст ОВДЕ