МВР ќе истражува кој ја објавил снимката со сеансите на Грујо со гатачката

0
483

Секторот за компјутерски криминал и јавното обвинителство отпочнале постапка за утврдување на идентитетот на корисникот кој на интернет сервисот Јутјуб ги постирал аудио-снимките на разговорот меѓу екс-премиерот Никола Груевски и извесната „Кети“ – гатачката вработена во Македонската царина.

Министерстовото за внатрешни работи бара Јутјуб да ги тргне снимките и да открие кој ги објавил.

Снимките се уште се на интернет на каналот на јутјуб и не се тргнати, а досега се преслушани над 150 илјади пати