МВР како криминално ДУВЛО: Протогер, Љупчо Радникот и Јанкуловска договараат формирање на параполициски сили од БАРАБИ!

0
2571

Jankulovska-Mijalkov-i-radnikot-620x400

Разговор помеѓу Мартин Протогер и соговорник (обезбедување на Груевски)

МП: Шо праиш Шах?

С: Еве сега се движам спрема Кисела вода.

МП: А да, добар си?

С: Добар да повели шо треба?

МП: Моеш ли да збориш?

С: Да.

МП: Види аа сакав да те прашам нешто ми треба една екипа да напраиме, едно 5-6 души така здрави, шо ќе дојдет у среда Охрид со мене до крај на кампања.

С: Може да се слушнеме.

МП: Да, да јави ми се. Размисли, полиција, војска, ваму таму па јави ми.

С: Добро, добро, готово.

МП:Па ќе збориме.

С: Ајде, ајде.

Разговор меѓу Мартин Протогер и Љупчо Тодоровски (Радник)

ЉТ: Ало.

МП: Љупчо шо праиш Мартин е?

ЉТ: Еј Мартин добро на работа еве.

МП: Добар си?

ЉТ: Повели, шо праиш ти?

МП: Добро бе добро, еве нешо по интернет и така. Абе види ја од утре ќе одам за Охрид, тамо, тамо ме пуштија околу кампањава малце да… и една екипа ќе напрајвме со Сашо се договоривме.

ЉТ: Добро.

МП: Луѓе шо се во МВР, па се договоривме да ти свртам и на тебе за да не им прават проблеми командирите, знаеш…

ЉТ: Добро.

МП: Ако може да им кажеш. Да ти ги пратам ја по СМС луѓето што ќе дојдат.

ЉТ: Пушти ми ги, јас ќе ги ослободам.

МП: Важи, важи, важи.

ЉТ: Нема проблем и се шо ти треба друго јави ми.

МП: Ќе ти вртам за се ако има нешто, да, да.

ЉТ: ОК. Важи, важи.

МП: Е така. ОК важи фала многу Љупчо.

9. Разговор помеѓу Мартин Протоѓер и Гордана Јанкулоска

МП: Слушај.

ГЈ: Кажи.

МП: Ја ќе одам утре за Охрид и до денот на избори ќе бидам таму.

ГЈ: Мхм.

МП: И договорив една екипа, нема да ти се допадне тебе ова, ама сакав да те замолам вака, да замижиш за ова. Значи, една екипа, 4-5 души од овдека, на Мацко брат му, такви некои, шо ќе бидат со мене таму.

ГЈ: Бараби.

МП: Да. Што ќе бидат со мене таму. Пошто ми требаат, тешки глупости има таму, плус и за нашиве да им го држат стравот, а и така, да бидат тука.

ГЈ: На Мацко брат му ќе ти направи уште потешки глупости, ама штом си го одбрал, чувај си го.

МП: Нека дојде сеа, него го познавам. Ќе го држам ја колку шо можам под вакво. Да ти пратам имиња и презимиња на луѓево шо ќе дојдат?

ГЈ: Не бе, нека шибаат, не е проблем, само нека се јават. Пошто на пример, он не е кај мене, он е у СВР.

МП: Аха.

ГЈ: Нека му каже на тој што му е шеф да не му пишува ништо, нема гајле, не е проблем.

МП: Фала ти многу.

ГЈ: Нема гајле бе. Ајде.

МП: Ајде чао.

ГЈ: Ајде чао.