МВР за порталот НОВА ТВ потврди дека засега има 15 жртви, има загинати и во Арачиново!

0
957

Прв за број на жртви утрово јави МКД.МК, според нив има околу 8 жртви. Ние дознавме од полицајци во Стајковци дека има 10 жртви. Колегата Мухамед Зекири јавува за 14 во овој момент.

Сега порталот Нова ТВ јавува дека МВР потврдило дека има најмалку 15 жртви, меѓу кои има загинати и од Арачиново. Засега се споменуваа само Синѓелиќ и Стајковци како кризни места од поплавите.

Вчера односно ноќеска Мактел доби шпекулации за околу 50 загинати.

13882175_10155258372574466_7949701274910403306_n 13903369_10155258371704466_4335239953027038187_n 13887004_10155258372524466_2337896183727214418_nskopjepoplava1 skopjepoplava2