МВР ДЕМАНТИРА : ТВ АЛФА ШИРАТ ЛАЖНИ ВЕСТИ, МВР НЕ ГРАДИ КАМП ЗА МИГРАНТИ

0
858

Демант: Алфа шири дезинформации, МВР не гради камп за мигранти

Министерството за внатрешни работи најостро ги демантира лагите објавени од телевизија Алфа дека нашата држава односно МВР ќе гради камп за мигранти во скопската населба Бардовци и бараме демантот да биде објавен, а лажната вест повлечена.

Медиумите, вклучително и вашиот медиум, до сега многу пати беа известени со прецизни информации околу градбата, а вашиот медиум ја пласира истата лага за да го вознемири населението.

Потенцираме дека Република Северна Македонија ниту има ниту гради, камп за мигранти.

Функционираат транзитните центри во Гевгелија и Табановце, но тие се транзитни центри, а никако центри во кои би останале подолго мигранти и тоа јасно се гледа од досегашното функционирање.

Прифатни центри за странци има во секоја држава и апсолутно немаат врска со мигрантите, како што сака да прикаже вашиот медиум.

Ваков центар со години имаме и ние како држава и е лоциран во Гази Баба, Скопје, но условите во него се многу лоши и токму поради тоа се гради нов објект. Значи не се гради нов центар туку нов објект за веќе постоечкиот центар.

Бараме од вашиот медиум целосно повлекување на дезинформација и извинување на граѓаните. Доколу веста не е повлечена, МВР ќе ги преземе сите расположиви правни мерки.