МАЈА ОД ХОРХЕ ПРВИ И ПОСЛЕДНИ СЕ ОСЕЧАЛА КО ДОМА : Мењала директори на Аеродром и се понашала ко МИЛЕ КОПИЛЕТО!

0
1224
  1. Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Никола Груевски

MajaIvanova1_1

ГЈ: Да.

НГ: Горде, здраво, како си?

ГЈ: Здраво. Добро, еве.

НГ: Не знам, веројатно си добро запознаена со писмото што ти е од Агенција за воздушна пловидба, во врска со Маја.

ГЈ: Го видов Претседателе. Што да Ви кажам!?

НГ: Јас се занимавам со тоа три дена. И еден куп саати и состаноци имам одложено да ја смирам и конечно вечерва…

ГЈ: Аха…

НГ: Ха, ха…постигната е…

ГЈ:…согласност постигнавте…

НГ: Ха, ха,…договор за мир. Ха, ха. Договор за мир е постигнат. Е сега има уште едно деталче што кај тебе ни е битно. Некако оргиналот од архива да го снема, кај тебе да биде.

ГЈ: Кај мене е во фиока оргиналот од архива.

НГ: Оргиналот…нема дупликат на оргиналот?

ГЈ: Јас да Ви кажам оргиналот тој што е со потпис, печат е кај мене. И го тргнав на страна, ни у архива да иде, ни никаде.

НГ: Аха.

ГЈ: Ама главниот проблем е што е пратено преку главна архива. И сега од главна архива дур стигне до кабинет, мислам тоа е процедура. Човек не може со 100% сигурност да каже дека некој не направил копија. Иначе оргиналот е кај мене.

НГ: У главна архива сега нема оргинал, така?

ГЈ: Не, не. Оргинал нема, кај мене е оргиналот. На биро…

НГ: Е сега вака, пошто начелно се согласија и двете страни…ти не знаеш како беше…едниот сака оваа да ја смени, она сака него да го смени. И не е свесна дека тоа на неа ќе и направи голем скандал.

ГЈ: Што да Ви кажам, ја…

НГ: И викам Маја ти и да го смениш-губиш. Губи и Ѓорѓи, губам и ја…

ГЈ: Да де да.

НГ: Он ќе искочи жртва, ти ќе искочиш диктатор. И што сме направиле?