МАШИНАТА ЗА ЛАЖНИ ВЕСТИ НА ВМРО ДПМНЕ ПУШТЕНА НА НАЈЈАКО, ЧУРИ КАКО РУСКА ЛОКОМОТИВА

0
1382

Ова е најновиот тренд на ширење лажни вести на социјални мрежи и портали.

Седнуваш и во фотошоп смислуваш твит или фб пост на некоја јавна личност и потоа како слија го шириш на сите страни, доста уверливо е и можеш секому да му закачиш секаква изјава и да го оцрнуваш!

Борјан Јовановски е омилена мета на небањатите вмровци како докажан либерал, храбар објективен новинар и еврофил, комбинација која небањатите особено ја мразат.

Едноставно лажните вести се најнова парадигма за која тешко ќе се најде лек во догледно време.