Марко Зврлевски ќе одговара за малтретирањето на Зоран Заев и за монтирани судски процеси

0
1906

Целата оваа правна мрежа која ја плетат фамилијата на власт заедно со јавниот обвинител Марко Зврлевски станува провидна и веќе јалов обид за перење на Груевски од криминалните докази кој се слушаат во секоја објавена бомба од опозицискиот лидер Зоран Заев и тоа се поради тоа што Зоран Заев го огологази режимот до коска во неговиот криминал, каде самата министерка за внатрешни Јанкуловска во аудио тврди дека и самиот Зврлевски зема почесно место т.е. во монтирани судски процеси.

rubin-kolumni

Ова флагрантно кршење на законите  од страна на Зврлевски и на малтретирање на лидерот на СДСМ за да неможе да си ја работи работата како треба како во Струмица како татко на градот, така и во Скопје како опозициски лидер нема да остане неказнето, тоа што Зврлевски и власта го малтретираат лидерот на СДСМ Зоран Заев нема да остане неказнето и заборавено, тоа треба да го знае и Зврлевски и власта.

Ова што сега го прават владата и јавниот обвинител Зврлевски е само една скапана и расипана партиска режија инсталирана во највисоките органи и институции на државата и показател дека доколку Сашо Мијалков побара од него да се фрли главечки во Вардар во гомна ќе се фрли.

Марко Зврлевски треба да знае дека народот ја прочита нивната перфидна и компонирана игра, нивната шема за прибирање на наводни докази и местење коцки за апс на лидерот од СДСМ Зоран Заев е веќе прочитана, но исто така Зврлевски и фамилијата на власт треба да знаат дека целото ова малтретирање на Заев по институции и судови дебело ќе го платат, се разбира по истиот начин на кој го малтретираат лидерот на опозицијата, со нови и некорумпирани судии, обвинители и институции кои ќе ги следат уставот и законите на Македонија!

А тоа значи дека : ЌЕ СКАПАТ ВО ШУТКА И ИДРИЗОВО!!!!

Рубин Иваноски