МАРИЧИЌ : ВЕТЕНО ОСТВАРЕНО, СТАРТУВА МЕЃУНАРОДНИОТ МОНИТОРИНГ ПРОТИВ ВИСОКА КОРУПЦИЈА И КРИМИНАЛ

0
199

☑️ Тоа што го ветивме се остварува. Стартува меѓународниот мониторингот на случаите на организиран криминал и висока корупција.

Искрено верувам дека овој мониторинг ќе ја зголеми одговорноста и транспарентноста во работењето на обвинителите и судиите, истовремено ќе ја зајакне борбата против корупцијата, но и ќе ја зголеми довербата кај граѓаните во институциите и во својата држава.

Сакам да се заблагодарам на соработката со Мисијата на ОБСЕ и на ЕУ, како партнери во овој проект, но и одржувањето континуитет на соработката во спроведување на реформите, особено во правосудството.

Фејсбук статус на министерот за правда, Бојан Маричиќ.