Манчевски: Ќе инвестираме за чисто Скопје

0
816

Груевски и ДПМНЕ често велат ти знаеш што е најдобро за тебе. Да, резултаитте од 10 години се видливи. Ние ги дишеме. Македонија со Груевски стана земја најзагадена во Европа, изјави кандидатот за пратеник во исвборната единица 1.

– Првата мерка е идна гасификација на Скопје, поевтоно греење за Скопје. Поевтини филти и спомош за филтри за загадувачите. Бесплатни билети, повеќе парков, Субвенции за сите домаќинства кои ќе ги сменат греењето. Мерачи за загадувањето кои ќе покажуваат – рече Манчевски.

Груевски потроши 650 милиони евра на Скопје 2014 изнесе надвор 5 милијарди евра. Ги остави граѓаните да се гушат во загадување и сиромаштија.

-Ќе ги насочиме парите кон сиромашните – рече Манчевски.