Малку стара ама добра приказна. Претставени ликови според различни жанрови на метал музика.

0
1148

Си била некоја принцеза, заробена во замок што го чувал змај. Еве како ќе се заврши приказната со различни видови металци.

· POWER METAL Протагонистот ќе дојде на бел еднорог, ќе го избегне змејот, ќе ја спаси и ќе води љубов со неа во волшебната шума.

·THRASH METAL Протагонистот ќе дојде, ќе го убие змејот, ќе ја спаси принцезата и ќе ја ебе.

·HEAVY METAL Протагонистот доаѓа на Харли, го убива змејот, пие пиво и ја ебе принцезата.

·FOLK METAL Протагонистот доаѓа со неколку пријатели што свират армоники, виолини, флејти и многу други чудни инструменти, змејот заспива (поради танцувањето). И на крај сите си одат… без принцезата.

·VIKING METAL Протагонистот доаѓа на брод, го убива змејот со својата моќна секира, му ја дере кожата на змејот, го јаде змејот, ја силува принцезата, ја ограбува и го спалува замокот пред да си отиде.

· DEATH METAL Протагонистот го убива змејот, ја ебе принцезата, ја убива и си оди.

· BLACK METAL Протагонистот доаѓа на полноќ, го убива змејот и го наденува на колец пред замокот. Ја содомизира принцезата, и ја пие крвта во ритуални сврхи и ја убива. Потоа и неа ја наденува до змејот.

· GRIND METAL Протагонистот доаѓа, вришти нешто неразбирливо 2 минути и си оди…

· DOOM METAL Протагонистот доаѓа, го гледа змејот и си мисли дека никогаш нема да може да го победи. Паѓа во депресија и се самоубива. Змејот го јаде него и принцезата за десерт. И тоа е крајот на тажната приказна.

· GOTHIC METAL Принцезата, во сомотен костум, почнува да пее сопрано. Протагонистот го завршува дуетот додавајќи го ѕверскиот дел, а змејот свири на флејта. Несакајќи ја проголтува флејтата и ги спалува убавицата и ѕверот и се задушува. Нивните души се проколнати на вечно страдање во пеколот.

· PROGRESSIVE METAL Протагонистот доаѓа со гитара и свири соло едно 26 минути. Драгонот се самоубива од досада. Протагонистот доаѓа до собата на принцезата и свири уште едно соло со сите техники што ги научил минатата година на конзерваториумот. Принцезата му бега, барајќи го HEAVY METAL протагонистот.

· INDUSTRIAL METAL Протагонистот доаѓа со замастен капут, му покажува среден прст на змејот и на крај обезбедувањето го брка од земјата на бајките.

· SPEED METAL Одеднаш се појавува, кратко соло, змејот збунет, некој вришти чудни работи, принцезата сфаќа дека е дефлорирана, змејот и принцезата се уште го бараат виновникот.

· CHRISTIAN METAL Протагонистот наминува на враќање од црква и му пее лигава power балада на змејот за тоа колку Исус го сака и дека змејот треба да се огледа на него. Змејот се похристијанчува, а кога принцезата ќе се обиде да му „заблагодари“ на протагонистот овој и враќа „Извини, јас не верувам во предбрачен секс.“

· GLAM METAL Протагонистот доаѓа. Змејот му се гази од смеење на изгледот и го пушта да помине. Овој и ја краде шминката на принцезата и пробува да го офарба замокот розово.

-EMO Протагонистот го гледа змејот и кенка колку тешко ќе му биде да ја натера принцезата да се заљуби во него. Змејот го јаде. Принцезата е пресреќна, бидејќи и онака бил плачливо педерче.