МАКФАКС: Дури 133 делегати го бојкотираат конгресот на ВМРО ДПМНЕ, пред тоа 30 беа исклучени, значи 160 комада во аут, од 550!

0
2580

Дури 133 делегати го бојкотираат конгресот во Валандово на кој треба да се избере нов лидер на ВМРО ДПМНЕ, пред тоа 30 беа исклучени, значи 160 комада се во аут!!!

Отприлика толку велеа реформаторите дека имаат во конгресот, значи една третина од партијата му откажува послушност на Грујо, веројатно тој процент е околу 50% но тоа не се гледа на конгресот затоа што делегатите се претежно негови пиони лично избрани од него!

Повеќе за ова на Макфакс кои известуваат во живо од конгресот.