МАКСО ПРАВИ ЈАПОНСКА ПЛАТФОРМА У КУМАНОВО

0
129

🇲🇰 🇯🇵 Денеска во просториите на Општина Куманово остварив средба со Амбасадорот на Јапонија, Н.Е. Хиронори Савада и директорот на Општа болница Куманово, д-р Снежана Захариева. Целта на средбата беше потпишување на грант договорот со Општа болница Куманово во врска со донацијата од GGP-програмата за помош за човекова безбедност на Јапонската амбасада. Овој проект овозможува обезбедување на нов дигитален дијагностички ултразвучен систем со високо квалитетна медицинска нега.

Фејсбук статус на градоначалникот на град Куманово, Максим Димитриевски.