МАКСО ЗА КАНАЛ 77 : ПРЕСПАНСКИ ДОГОВОР БЕШЕ НУЖНО ЗЛО, АМА НЕМАШЕ ДА ГЛАСАМ ЗА НЕГО ДА БЕВ ПРАТЕНИК?!

0
682
  • Преспанскиот договор беше нужно зло без кое не се можеше бидејќи оваа држава мораше да се придвижи напред. Договорот нити еден момент не беше ставен на маса, нити сите тие договори и преговори на релација Ципрас и Заев бидејќи вие не можете да манипулирате со политичкиот субјект.

    Но по однос на Референдумот доколку има и доколку истиот е негативен не поддржувам такво нешто бидејќи нема да одам како народен претставник против волјата на граѓаните.

Максим Димитриевски за Канал 77.