МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ И МИЦКОСКИ ДЕГУСТИРАА КОЛЕДАРСКО ГРАВЧЕ НА БЕАРС МОТО РОК ФЕСТИВАЛ ВО КУМАНОВО

0
222
Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски  и Претседател на
Двиежење ЗНАМ – За наша Македонија зедно со Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ,
Христијан Мицковски денеска беше на дегустација на коледарско гравче на
фестивалот  BEARS MOTO ROCK FEST.
BEARS MOTO ROCK FEST традиционало се одржува во јуни на спортскиот
аеродром  Аџитепе во Куманово.
Во двата фестивалски дена посетителите имаат можност  да уживаат во
акробациите  на вештите уметници, да проследат натпревари, како и да ги
гледаат  бајкерските игри.
За забавата на најмладите се грижат  повеќе аниматори.
Вечерва на главната фестивалска вечер настапуваат повеќе  познати
музички бендови, како што се: „Бенд Лектира“, „Ноќни путници“, Sakis
Dovolis Trio, „Електрични Оргазам“. Фестивалот веќе традициоално има
посетители од целиот регион.