МАКЕДОНИЈА ВО ШОК: Груевци ја запалиле целата документација за прислушкувањето од ДБК во ливада во Петровец!

0
4707

По паузата продолжи судењето за случајот „Тврдина 2“ во кој беше сослушан третиот сведок вработен во МВР. На прашањето на обвинителката Ленче Ристоска, тој потврди дека учествувал на две такви постапки.

За денот кога била уништена документацијата за прислушувањето, сведокот  изјави: „Беше обичен ден. Околу 10 часот ми се јави Ванчо Цветановски или началникот Никола Бошковски, не се сеќавам, и ми кажа да земам две возила и да ги донесам пред Одделот за оперативна техника на МВР“.

Сведокот појасни дека во возилата на времето товареле црни кеси со документација за ништење  и ги однеле за Петровец. На уништувањето на документацијата присуствувале сите од надлежната комисија при УБК.

Целата сторија ќе може да ја прочитате на Макфакс.