ЛУПЕВСКА ДО ПЕТАР : МОИТЕ КОЛЕГИ И ДЕЛ ОД ВАШИТЕ КОЛЕГИ ВО СРБИЈА РЕКОА ДЕКА ЛАЖЕШ ОКОЛУ ТОМОСОТ И ГО НАРЕКОА ЛАЖЕН ТОМОС, ТОМОС НЕ ДАВАЛА СПЦ ТУКУ САМО ВСЕЛЕНСКАТА ПАТРИЈАРШИЈА!

0
493
  • Морам да кажам дека и во македонските дел од вашите колеги но меѓутоа и моите српски колеги овој томос го нарекоа фалш томос, овој томос го нарекоа фалш томос, овој томос го нарекоа само документ кој што нема канонска ингеренција и СПЦ не е таа што дава томоси туку само Вселенската патријаршија.

Снежана Лупевска до Владиката Петар.