ЛОПОВИТЕ Кирил Божиновски и Влатко Чинговски може да се спремаат да основаат „заджичен комитет“ во Идризово: 10.100!? А пишува 14 на ковертот!

0
1363

kirilbozinovski

Разговор помеѓу Кирил Божиновски и Влатко Чингоски

ВЧ: Ало?
КБ: Што правиш Чинго?
ВЧ: Патувам, ха, ха.
КБ: Ооо.
ВЧ: Од Ранковце за Пробиштип.
КБ: А бе не се видовме денес сабајлечки.
ВЧ: Е па немојме да се видиме бе Кире. Јас тргам од сабајле и врвам, бев денеска ваму, во Крива Паланка, па сега Ранковце, и сега Пробиштип на телевизија, што да правам.
КБ: Утре?
ВЧ: Утре сум Гевгелија, Дојран, Валандово.
КБ: Кога тргаш?
ВЧ: Па, кога тргам…во 9, во 11 треба да бидам Гевгелија.
КБ: Ооооффф.
ВЧ: Во петок.
КБ: Петок, ајде.
ВЧ: Да. Ама ај спремими ти што ми рече тоа, фактури.
КБ: Да, да, да, да.
ВЧ: Друго немам нешто, тешко. Ситно ми даваат. Она што се договоривме, не е тоа-тоа.
КБ: Добро, глеј колку можеш, собери и дај ми ги овие папкиве.
ВЧ: Добро.
КБ: Да вакво, ја ќе ти дадам за фа…ти донеси ми за фактури лимити, да пуштиме и тоа.
ВЧ: Добро.
КБ: И тоа е тоа, тоа е тоа.
ВЧ: Добро.
КБ: Петок значи се гледаме. Сабајлечки, здравје Боже, 10 саат.
ВЧ: Петок таму, да, да… кај 10 имам еден краток состанок, после тоа сум слободен. Значи 11 може да се видиме.
КБ: Е па заврши со состанокот и улетај у штаб.
ВЧ: Добро.
КБ: Ајде. Чао, чао.
ВЧ: Ајде, поздрав.

Разговор помеѓу Кирил Божиновски и Влатко Чингоски

ВЧ: Ало, ало.
КБ: Што правиш?
ВЧ: Ево на терен сум во Камник, изборна единица 2. Ѓорче Петров.
КБ: Ааа, браво.
ВЧ: Кажи.
КБ: Ааа, за овој вчера ти јавив, така?
ВЧ: Да, ми јави и ние направивме тоа, поделивме. Првите 2 месеци моравме да ги затвориме, затоа што неможеме да ризикуваме. А вторите два ги поништивме, па има право да се јави. Во јули месец таму ќе имаме нов тендер.
КБ: Добро, добро, добро.
ВЧ: Така го решивме тој проблем.
КБ: Он ќе заврши работа.
ВЧ: Добро.
КБ: Тоа е тоа. Кажи ми, ако можеш да направиш напор до петок да се видиме уште еднаш, би било добро. Да го ангажираш таму…
ВЧ: Да се видиме, ама немам ништо, немам ништо.
КБ: Па нека поврти Коста-моста…ако може да донесе…
ВЧ: Добро, ајде. Ќе видиме, ќе направиме некој напор, ама тешко да ти кажам, сега вака при крај, многу е тешко, сите се растрчани лево-десно. Ќе видиме, добро.

Разговор помеѓу Кирил Божиновски и Влатко Чингоски

ВЧ: Ало?
КБ: Еј Чинго.
ВЧ: Кај си бе Кире?
КБ: Еве бе на работа, ти?
ВЧ: И јас да ти кажам н аработа, ево привршувам за денеска.
КБ: Што има?
ВЧ: Вака, значи јас се видов со овај, беше кај мене. Јас те побарав, ама ти не ми се јави, и си замина. Што правиме сега за човеков?
КБ: А прееска кога ме бараше, кај тебе беше?
ВЧ: Да, да.
КБ: Ааа, па јас само што ми отидоа луѓе у п__ матер. Му кажа?
ВЧ: Па ништо не му кажав специфично, му реков дека треба да со затвориме прашањето.
КБ: Мхм.
ВЧ: И да се видиме.
КБ: Мхм.
ВЧ: И сега не знам што да правиме, јас да ти кажам сум скапан. Нешто сум настинат, и сношти ова ме здроби, сакам да се прибирам дома. Даали ќе одговара…
КБ: Е па ај да оставиме за утре тогаш, сакаш за утре.
ВЧ: Е, утре може. Ама јас сум до 12. После пошто патувам.
КБ: Аха.
ВЧ: Кога ќе дојдеш ти на работа?
КБ: А бе добро, ја немам проблем. Еве во 11 кај мене, одговара?
ВЧ: Може. Ај во 11 да му се јавам јас кај тебе да дојди,
КБ: Да.
ВЧ: И јас ќе дојдам, имам некои документи да ти донесам.
КБ: Имаш документи?
ВЧ: Имам, да.

Разговор помеѓу Кирил Божиновски и Влатко Чингоски

ВЧ: Да.
КБ: Еј, што правиш?
ВЧ: Ево, дома сум.
КБ: Дома си? Види, сега сум јас во партија.
ВЧ: Мхм.
КБ: Тоа сакав прво да ти кажам. Овие ги, знаеш, материјалчињата…
ВЧ: Добро.
КБ: Значи кај овие што се од исток,
ВЧ: Добро.
КБ: Е океј. 189.400.
ВЧ: Добро.
КБ: А, кај овие што се на Г…
ВЧ: Домашните, добро.
КБ: 10.100
ВЧ: Колку?
КБ: 10.100
ВЧ: 10.100!?
КБ: Да. А пишува 14 на ковертот.
ВЧ: Мхм. Добро.
КБ: Така да, не е, не лошо да го провериш тоа, знаеш.
ВЧ: Океј.
КБ: Кој таму ти донел, ваму-таму, знаеш, чисто да…Пошто ова е баш, знаеш…не е да фали…
ВЧ: Ептен, ептен е ова.
КБ: Да, да.
ВЧ: Важи.
КБ: Е така, тоа сакав да ти кажам, и следна недела да се видиме уште еднаш у партија кај мене.
ВЧ: Важи.
КБ: Помина први, да си фатиме цела година, да сублимираме.
ВЧ: Напиши ти тоа на страна, ја ќе дојдам…
КБ: Да де, ти со твоето, јас со моето и само да исчитаме.
ВЧ: Важи.

Разговор помеѓу Кирил Божиновски и Влатко Чингоски

ВЧ: Кажувај бе Кире.
КБ: Што правиш?
ВЧ: Ево потпишав некои документи, кај мене сум на работа.
КБ: Да? Е види…
ВЧ: Кажи.
КБ: За овој човеков што треба да го видам.
ВЧ: Да, да, да.
КБ: Му пишав и на шефот, а јас мислев ќе те видам. Бев кај обезбедувањето сега, ми кажаа си отишол више.
ВЧ: Да.
КБ: Значи, јас му се јавив на него, прво беше недостапен…
ВЧ: Аха.
КБ: После ми се јави он. Ми вика: во Дебарца сум, во некоја планина, кај што ќе се гради тоа, централа некоја, бла-бла…
ВЧ: Да знам. Баба Мала, добро.
КБ: Да. И вика: сега тргам према Скопје, најрано што можам да дојдам е, директно ќе дојдам во Влада,е негде 6.30-7.
ВЧ: Да де, ми кажа шефот мене.
КБ: Е.
ВЧ: Ми кажа шефот мене, и ми рече да видиме, да продолжиме ова. И јас веќе го решив тоа, до понеделник ќе имаме информација. Значи ти ќе ми кажеш што ќе решите вечер, пушти ми една порака.
КБ: Добро.
ВЧ: И јас ќе си постапам по тоа.
КБ: Значи, ти како и да е, до понеделник ќе ја влечеш работава, така?
ВЧ: Да, ќе ја влечам до понеделник работата.
КБ: Е па добро, добро, одлично.
ВЧ: Е така да знаеш. Пошто вечер…
КБ: Подобро е…
ВЧ: Да, кажи.
КБ: Подобро е да не му спомињам ништо дирекно за тоа, така?
ВЧ: Не, не, ти ништо за тоа. Ти само ќе му речеш, вака и вака, она што му кажував на сите…
КБ: Да, да.
ВЧ: „Знаеш какво е времето, потребите и слично.“
КБ: Добро.
ВЧ: И да видиме што он ќе ти каже, како. Ти речи: добро, дај да видиме што можеш ти да направиш, па ние ќе гледаме да излеземе во пресрет и помогнеме.
КБ: Да. Ама да не му кажам директно со тебе, него кај што имаш потреба.
ВЧ: Не, не, не. Директно со тебе се нека оди, само ти речи: добро, тоа што ми го кажа ти е во ред, ние ќе се обидеме да направиме. Ако ние го направиме тоа, ти што ќе направиш?
КБ: Аха, значи да му посочам проблемот кај тебе што треба да го реши, така?
ВЧ: Да, да, да. Речи добро, ние ќе разговараме, да се реши тој проблемот, ама треба да видиме за што би разговарале.
КБ: Да, да, да. Кај него може јако да се нагази. Така?
ВЧ: Да, да, да. Немој да се замавуваш за мали…такви…цифри.
КБ: Колку вака документи, колку копии, отприлика според тебе ?
ВЧ: Па колку!? 100, 150.
КБ: Минимум, така?
ВЧ: Да, да, да. И да му кажеш дека тоа не е само за сега, него е општо.
КБ: За све до сега.
ВЧ: Дааа бе.
КБ: Добро, добро.
ВЧ: Е така.
КБ: Ај да се видам со човекот, па ќе ти јавам.

Разговор помеѓу Кирил Божиновски и Влатко Чингоски

КБ: Jас сум уште утре овде…
ВЧ: Добро.
КБ: Па после идам на пар денови надвор, па се враќам, да ова што разговаравме нели, почеток на август, има шанса нешто да се видиме, имаш ти нешто спремно…
ВЧ: Не, немам ништо.
КБ: Или да оставиме за после.
ВЧ: Немам ништо уште. Од она што ти донесов претходниот пат, од она поголемото немам ништо. И ти пуштив една порака за она другото.
КБ: Да, да, да.
ВЧ: За Трансмет. Тоа се виде со него?
КБ: Да, да. Телефонски зборев.
ВЧ: Завршивте нешто од тоа?
КБ: Да де да, да, да.
ВЧ: Е, добро, добро. Ако завршил и тоа, добро е. Пошто јас се слушнав со овој другиот човек преку кој требаше да се врши работата, и тој ми вика: вака и вака, таму оди кај него.
КБ: Мхм.
ВЧ: Тој вика ја зеде работата. Добро. И јас затоа ти пишав да имаш контрола.
КБ: Да, да, да. Ќе го превземам јас тоа да го терам.
ВЧ: А за ова поголемово уште немам никакви информации, веројатно кога ќе се вратиш од одмор, ќе биде.

Разговор помеѓу Кирил Божиновски и Влатко Чингоски

ВЧ: Ало.
КБ: Чинго до кај си?
ВЧ: Еве, кај мене сум во канцеларија, се спремам да доаѓам кај тебе. Ама немам ништо документи.
КБ: Како бе ништо? Ич?
ВЧ: Не бе, ич. Па ти кажав уште тогаш. Немам од каде.
КБ: Па ми рече малце.
ВЧ: Е па малце, ама тие ги вратив јас. Ти ми рече под таа —-да не собирам.
КБ: Под која?
ВЧ: Под одредено ниво што се договоривме тогаш…
КБ: Не бе не, не. Се е значајно, све.
ВЧ: Е па тогаш треба да им кажам, ама денеска не можат да завршат работа. Од понеделник.
КБ: Сега и најситно ни е значајно.
ВЧ: Мхм, мхм.
КБ: Добро, ако можеш, можеш. Ако не помини онака да се видиме.
ВЧ: Ќе поминам, ај да видиме што е – како е, да направиме рекапитулација. И да ми дадеш на мене, тоа што треба да ми дадеш.
КБ: Што да ти дадам?
ВЧ: Фактури.
КБ: Да, да, да. Е па ајде. Те чекам.
ВЧ: Ајде. Идам таму, ајде.

Разговор помеѓу Кирил Божиновски и Влатко Чингоски

ВЧ: Ало.
КБ: Кај си шефе?
ВЧ: Ево бе на работа кај мене.
КБ: На работа?
ВЧ: Со гости денеска, еден, друг, трет и така.
КБ: Така, утре ќе се гледаме?
ВЧ: Утре чекам нешто да добијам,
КБ: Добро.
ВЧ: Од горе, од овие, од ладниве предели.
КБ: Аха.
ВЧ: А овој од југов ми рече дека ќе дојде или утре или во понеделник. Така да, ако не ти е тешко, дај да соберам тоа што имам документација, па да се видиме во текот на идната недела.
КБ: Може, мое. Ако евентуално закокружиш утре јави ми. Ако не, понеделник-вторник, кога ќе заокружиш.
ВЧ: Важи. Тука сум јас, не одам никаде оваа недела. Па собирам такви работи што може, па ќе се догвориме.