ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЌЕ СЕ ВРАБОТУВААТ БЕЗ ОГЛАС ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА, НАЈАВИ ПЕТРОВСКА

0
302

Министерката за одбрана Славјанка Петровска во објава на социјалните мрежи порача: “инклузивноста е нашата сила и дека најдобар начин да го покажеме тоа е лицата попреченост да ги вклучиме да работат во министерството, и тоа без објавување на јавен оглас“.

Петровска објави дека во новиот Закон за вработени во одбраната е предвиден член со кој ќе се овозможи вработување на лицата со попреченост без претходно објавување оглас.