Лиле Поповска од ДОМ ја здувна од владината коалиција , официјално го напушта бродот што тони

0
362

лиле-поповска

ДОМ на Лилјана Поповска и официјално соопшти дека ја напушта владината коалиција.

-На вчерашната седница на Извршниот одбор на ДОМ беше разгледувана политичката ситуација во земјата и беше донесена одлука за излегување од владината коалиција.

Беше заклучено дека со овој чекор ДОМ ќе помогне во разрешувањето на длабоката политичка криза која е закана за стабилноста на Република Македонија.

Оваа одлука ќе биде предложена на Централниот одбор што ќе се одржи деновиве.