ЛИДЕРОТ НА ТАЛИБАНЦИТЕ ВО ДИЈАСПОРА, БИЛ НИКОЛОВ ЈА ЛАЖЕ ДИЈАСПОРАТА ДЕКА ЌЕ ГО ВРАТИ СТАРОТО УСТАВНО ИМЕ НА ДРЖАВАТА, А УСТВАРИ НЕ ИМ КАЖА НА МАКЕДОНЦИТЕ ДЕКА ВО ОН БЕВМЕ ЗАВЕДЕНИ КАКО БЈРМ! ТОА ЛИ ИМЕ ЌЕ ГО ВРАЌА БИЛ НИКОЛОВ?!?!

0
1299

Претседателот на Македонското Меѓународно Движење за човекови права на македонците од Канада(ММДЧП),Бил Николов, на својот Твитер налог ги повика македонците да му се придружат во неговата борба за враќање на нашето име.

Но исто така тој заборава дека Македонија во меѓународните води беше етаблираа како БЈРМ, бивша југословенска република Македонија. Што се испоставува дека Бил се бори за ова име. Република Северна Македонија е новото уставно име на државата кое важи за географска одредница.

Се чини дека е ова уште една копија на Солза Грчева во машка верзија за пумпање национализам и за молзење на дијаспората по шемата на ОМД на Мето Колоски.