Лидерот на СДСМ: Јас Зоран Заев ќе ги предводам граѓаните за враќање на Уставниот поредок на улици, на протести, низ цела Македонија,или Груевски или Македонија!

0
594

Од денеска нема правна држава, правната држава повеќе не постои. Го погребаа договорот од Пржино. Нема да дозовлиме рушење на државата.

Бараме Иванов да поднесе оставка, доколку тоа не го стори денес, државата ја доведува во вонредна состојба. Собранието веднаш да биде свикано и да покрене постапка за отповикување на Иванов. Судските процеси мора да продолжат. Криминалците да одговараат за криминалот. Јас Зоран Заев ќе ги предводам граѓаните за враќање на Уставниот поредок на улици, на протести, низ цела Македонија, или Груевски или Македонија.

Ќе победи Македонија!“, рече Заев на пресконференцијата која се одржува во моментот.

Подоцна на Мактел ќе ја објавиме целата прес конференција.