ЛИБЕРТАС ОТКРИВА МЕГАСКАНДАЛ: Сите одлуки и решенија на Чавков и Андонов се незаконски?! Спасовски останал овластен потписник на МВР и по разрешувањето!

0
1415

Вчера во Собранието за нов еднодневен министер за внатрешни работи беше избран Оливер Андонов. Неговиот мандат ќе заврши денеска, кога Собранието ќе го избере за министер во техничката влада Оливер Спасовски од СДСМ.

Една од малкуте работи кои му беа доверени како задача на Оливер Андонов од позиција на министер беше да го именува досегашниот министер Митко Чавков за директор на Бирото за јавна безбедност.

Со оглед на тоа што неговиот избор во Собранието беше вчера во вечерните часови, а седницата на Влада каде тој го предложил Чавков за директор на Бирото за јавна безбедност била вчера вечерта по 21 часот, од порталот Либертас се обиделе да проверат дали Андонов воопшто можел да носи било какви одлуки и да ги потпишува, со оглед на кусото време за да го депонира својот потпис и да се изврши промената во Централен регистар, дополнително и во вечерни часови кога оваа институција не работи.

Очекувајќи да дојдат до до информација дека како овластен потписник во Централен регистар се уште стои довчерашниот министер Митко Чавков, од таму ј добиле следната состојба:

Str-1-670x946

Повеќе детали за овој скандал ОВДЕ