ЛЕТНА И ТРЕТАТА ОСТАВКА ВО ВЛАДАТА НА ГРУЈО, Трета оставка на функционер од ДУИ – ПОРТПАРОЛОТ НА ВЛАДА ШЕФИК ДУРАКУ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА!

0
676

Screenshot_1

Претседателот на огранокот на ДУИ за Арачиново, Шефик Дураку на својата Фејсбук страна јавно ја објави својата оставка од партиските функции.

„Пред членовите имав најавено дека ќе се повлечам ид од позицијата заменик-претседател на ДУИ во Арачиново, но денес сакам да го потврдам тоа во јавноста и да го изразам незадоволството од организацијата на ДУИ, а особено од функционирањето на партијата на ниво на ограноци. Јас како активист од основањето на ДУИ јавно го изразувам разочарувањето и незадоволството не од политиките и програмите на ДУИ, туку од начинот на партиската организација и создавање различни групи и кланови. И понатаму сум активист на политичката ориентација достојна на ДУИ, но не и во служба на кланови“, напиша Дураку

 

11165961_963529363687051_1041643157_n