ЛЕТААТ ПРВИТЕ ИСКРИ ВО СДСМ: МАКСО РАСПАЛИ ПО МИЛА ЦАРОВСКА – Апелирам до министерката Царoвска да го преиспита и укине одземањето ингренции и јавно да се извини на општина Куманово и на граѓаните, бидејќи ова е се, само децентрализација не!

0
794

Градоначалник Maksim Dimitrievski

– Апелирам до министерката Царевска истото да го преиспита, укине и јавно да се извини на општина Куманово и на граѓаните, бидејќи ова е се, само децентрализација не. Како градоначалник граѓаните не ги делам ниту на верска, ниту на партиска, ниту било која друга припадност, и нема да дозволам никаков притисок без разлика од која страна и да доаѓа врз мене или моите први соработници, а верувајте деновиве многу ги има. Апелирам на разбирање, најважно е институцијата да функционира непречено.
Максим Димитриевски.