ЛЕГЕНДАРНА ИЗЈАВА НА АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДОРКА АГЕЛЕР: САД НЕ СЕ СОМНЕВААТ, САД ЗНААТ!

0
445
  • Кога САД ќе означат некое лице, дали преку Стејт департментот или Секретаријатот за финансии, без оглед по кој закон е таквото именување тоа се заснова на докази.

    Не се заснова на некакво чувство, на сомневање … нешто што слушаме од неодамна.

    НЕ! САД знаат затоа што собрале и внимателно разгледале докази се до точката да бидеме комплетно сигурни дека тоа лице било вмешано во коруптивни активности и ги прекршило законите на оваа земја.

    А законите од САД бараат од нас да ги означуваме.

Амбасадорката на САД, Анџела Агелер во студиото на Канал 77.