ЛАТАС ЌЕ ГО ЈАДЕ ГАДНО : СЈО побара замрзнување на имотот на Латас, сите станови, куќи, џипови, сметки, фирми, портали сега ќе бидат замрзнати!!!

0
7726

Денеска ова Јавно обвинителство поднесе барања до Судот за обезбедување на имот поврзан со предметите „Триста“ и „Талир“.

Во врска со предметот „Триста“, откако е пријавено имотно – правно побарување на од страна на оштетено лице, побарано е да се изрече забрана за отуѓување и оптоварување на имот. Имено, до Судот е поднесен предлог за определеување привремена мерка за обезбедување на имотноправно барање и тоа: забрана за отуѓување и оптоварување на недвижен и движен имот во сопственост на осомничениот. Во предлогот до Судот наведено е точно за кој и каков имот се работи.

Во врска со предметот „Талир“ поднесено е ново барање до Судот за определување на привремена мерка – забрана за отуѓување и оптоварување на дел од недвижен имот кој потекнува од извршено кривично дело, при што во предвид се земени укажувањата на Судот искажани во одлуките со кои беа одбиени првичните барања за обезбедување на имот, соопштија од СЈО.

Ова се луксузните куќи во ранчот на Латас во Зелениково:

latas-ranc-1 imot-latas-1 latas-ranc-3 vili-zelenikovo-1-1

Еве дел од становите на Латас:

– Сопиште:images

– Карпош:IMG-20121125-00022Copy

Еве дел од возниот парк на Латас:

12742829_10153908512931585_4736183932592474853_n

Не само што се ќе му биде запленето, што ќе остане без работа туку му се заканува и одење во затвор. Затоа за да спаси што може да се спаси, куртонот му се понуди на Заев пред неколку дена, му порача дека му стои на распалогање да помогне колку може?!