Латас не му прави интервју на Заев за Вечер на Бојо и за куртон вестите на Сител, ама лидерот на СДСМ го интервјуираа за Фајненшал Тајмс, глупаци, што знаат тие за политика и новинарство како Лаки? Еве мал извадок од интервјуто на Заев!

0
767

zaevfinansheltajms

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев даде интервју за реномираниот „Фајненшл тајмс“(Financial Times).

Ви испраќаме мал дел од интервјуто, одговор на новинарско прашање за објавувањето на доказите и аргументите поврзани со состојбите во македонската еконоимија:

Објавивме докази кои покажуваат само дел од рекациите на министерот за финансии, Ставревски, за она што се случува во Република Македонија, особено околу трошењето на парите на граѓаните.

Со признанието на министерот за финансии се е јасно. Во јавноста, официјално се зборува едно, затоа што власта има целосна контрола над медиумите. Власта објавува на граѓаните дека нашата економија е трета во светот, дека има раст на БДП, раст на економијата и слично. Но, вистинската ситуација е различнa и ја потврдуваат овие разговори.