КУРТОНОТ СОТИР ШИРИ ЛАЖНИ ВЕСТИ ЗА ДИРЕКТОРОТ НА СКОПСКИ ВОДОВОД, ДУШКО ВЕСКОСКИ: НЕ Е ТОЧНО ДЕКА ЈАВНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ ИМА ДОЛГ ОД 7 МИЛИОНИ ЕВРА, ДОЛГОТ Е НУЛА ДЕНАРИ, ФИРМАТА Е 6-ТА НАЈУСПЕШНА ИНСТИТУЦИЈА ВО ДРЖАВАТА!

0
1086

– Стефан Богоев ја презадолжил општина Карпош со над 9 милиона евра долг а на негово место доаѓа директорот на скопски водовод каде исто така има набилдано долг од над 7 милиони евра!

Ова вечерва на куртон Алфа го кажа куртонот Сотир Костов. Веднаш ја проверивме оваа инфромација во скопски водовод и од таму ни кажаа дека долгот на јавното претпријатие е нула денари а фирмата работи толку добро и успешно што е прогласена за 6-та најуспешна институција во земјава според низок долг и останати перформанси.

Куртоните од Алфа вака ќе ја тераат целата кампања за локалните, со лажни вести ќе се обидат да му помогнат на ВМРО ДПМНЕ да освои што повеќе општини, но нема да им успее, прво Алфа никој не гледа второ народот не им верува.

Инаку и општина Карпош има долг кој го направи Стевчо Јакимовски кој реши да инвестира неколку милиони евра во нови фасади на сите згради во општината за што се задолжи во повеќе банки.