КУРТОНИТЕ НА ,,МАРКУКУЛЕ” СУШАТ ЛАЖАТ : ШОФЕРОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ИЛИЈА ЈОВАНОСКИ НЕ Е НА ТУТУН СО СЛУЖБЕНОТО ВОЗИЛО ТУКУ ВОЗИ СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ОД ОПШТИНА НА ВРШЕЊЕ УВИД НА ТАМПОНИРАЊЕ ПАТ КАЈ КОЊАРИ

0
1271

Од фотката на порталот ,,Маркукуле” каде е фотографирано и потоа објавено службеното возило на прилепскиот градоначалник Илија Јованоски се прави груба манипулација од страна на овој вмронски куртон портал.

Шоферот според општината со службеното возило имал задача да одведе стручни лица како и дел од локалната самоуправа да извршат увид на тампонирање пат кај селото Коњари прилепско додека возилото е паркирано покрај пат а лицата од општината се наоѓаат кај механизацијата која исто така се наоѓала на патот, не како што пишува на порталот ,,Маркукуле” дека шоферот идел на тутун со службеното возило. Ова е една гнасна и перфидна кампања што ја води последно време овој портал… Патот кој е тампониран пред асфалтирање кај селото Коњари е околу 700 метри.